Klaar! Bij de Lijnbaan Plataan in Rotterdam

Klaar! Gisteren was de laatste wandeling van m’n Mooiste Boom Wandel10daagse 2019. Samen met vrienden, bekenden, meewandelaars, ambtenaren van de gemeente Rotterdam en Maaike van SBNL Natuurfonds wandelden van RET-metrostation Melanchtonweg door Rotterdams groen en steen naar de Lijnbaan Plataan. Deze boom is de genomineerde voor de Provincie Zuid-Holland voor De Boom van het Jaar 2019-verkiezing!

We startten om 18:30, dus het was een wandeling in het donker. Niet al te beste foto’s dus 😉 Maar goed, ze geven een aardig beeld van hoe de groene noordrand van de stad over gaat in de binnenstad van Rotterdam. Iddo van Idodidid gidste ons op zijn karakteristieke wijze en gaf mij daarbij ook de mogelijkheid om wat van m’n ervaringen van de afgelopen 10 dagen met de groep te delen.

Ik heb het wandelen ook gebruikt om na te denken over m’n koers voor de komende tijd en gisterenavond was er ruimte om het daar met een aantal aanwezigen over te hebben. Heel fijn 🙂

Verder vond ik het geweldig om de door mij zo geliefde De Spoortuin in het donker te laten zien, voor de meeste mensen was het een onbekende plek en zeker in het donker is het daar best een klauter-avontuur!

Bij de Lijnbaan Plataan aangekomen vertelden Ronald Loch van de gemeente en Nel Wagner, de dame die de boom genomineerd had, een mooi verhaal. Het deed me inzien dat ook over Rotterdam nog zoveel meer te leren is. En, maar dat is niet uniek voor deze boom, bomen voor mensen vaak intiem verbonden zijn met herinneringen aan geliefden.

Toen iedereen vertrokken was zat ik nog even met mijn lieve Raafje stil te zijn bij deze mooie boom. Dankbaar ben ik voor al het moois dat zo spontaan op mijn pad verschenen is deze 10 dagen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s