Bij de Bakspiekereik in Twente!

Maandagmiddag 14 oktober maakte ik een wandeling door Twente op zoek naar de genomineerde boom voor de Boom van het Jaar 2019-verkiezing, de Bakspiekereik in Lattrop-Breklenkamp. Ik logeerde in Deventer en nam daar de trein naar Hengelo waarvandaan ik 3 (!) bussen, een ‘gewone’ en twee kleine buurtbussen, moest nemen om in Lattrop te komen. Wat een reis!

Er waren geen medewandelaars en ik had Ruud gevraagd om wat later komen zodat ik in m’n eentje van het enorm stille Twentse landschap kon genieten. En dat was het: stil en prachtig! Ook de zon brak door en zo kwam het dat ik in t-shirt langs de wegen slenterde. Ik nam echt m’n tijd, rustig lopen en lekker even zitten op een bankje langs de weg. Als het zo stil is, kan ik mezelf horen en de verbinding met de natuur om me heen voelen. Ik ervaar het als een weldaad, als thuiskomen.

Bomenkenner Lars had me op Twitter gewezen op de andere mooie eiken die in dit gebied staan en ik had ze al even op https://bomen.meetnetportaal.nl/ opgezocht. Handige site is dat trouwens! Bij een prachtige eik hield ik stil, wat een force of nature, echt geweldig!

In het Duitse dorpje Lage sloot Stichting Twickel-beheerder Jasper de Groot ook al even aan en vertelde me meer over de douane-woningen die hij onder andere beheert. Ruud en ik aten even wat bij de bakker en toen ging de wandeling verder naar de Bakspiekereik.

Die staat op Erve Scholten, nu bewoond door een stel uit Amsterdam. Heerlijke plek, vond Raaf ook 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s